HomeThuisbatterij kopen

Thuisbatterij kopen? Koop een zonnepanelen batterij bij Zero Power!

Overweegt u een thuisbatterij kopen? Meer en meer mensen halen een thuisbatterij in huis, al dan niet in combinatie met zonnepanelen. Thuisbatterijen kosten vandaag de dag nog aardig wat, maar de voordelen zijn onmiskenbaar en ze zijn onmisbaar in een meer duurzaam verbruik van energie. Op deze pagina lichten we thuisbatterijen nader toe en verkent Zero Power de mogelijkheden om thuis energie op te slaan met een zonnepanelen batterij. Na het lezen van dit artikel weet u heel wat meer over energieopslag thuis en kunt u verstandig een beslissing nemen op het vlak van thuisbatterijen. Leg uw oor ook steeds te luister bij een professionele installateur als Zero Power en kies steeds voor een betrouwbaar merk van thuisbatterij. Zo bent u zeker van een correcte installatie en een thuisbatterij die jaren meegaat. 10 jaar garantie is trouwens de standaard in de sector.

Huawei batterij

De HUAWEI LUNA lithiumbatterij

Huawei presenteerde onlangs een lang naar uitgekeken product voor de fotovoltaïsche markt. De nieuwe modulaire lithiumbatterij  Huawei  LUNA2000-5 / 10/15-S0. Deze hoogspanningsbatterij zal compatibel zijn met een breed scala aan omvormers voor eigen verbruik op de markt, maar het is vooral interessant om deze te gebruiken in combinatie met de nieuwe Huawei SUN2000 2-6KTL-L1 enkelfasige omvormers.

De nieuwe LUNA2000 Huawei batterij heeft modules met een capaciteit van 5 kWh. Er kunnen maximaal 3 modules worden gestapeld om een ​​capaciteit van 15 kWh te verkrijgen, hoewel 2 torens parallel kunnen worden aangesloten om 30 kWh te bereiken.

Om een ​​voorbeeld te geven, als we een omvormer van 5 kW en een batterij van 5 kWh tellen, zouden we in totaal 10 kW uit onze installatie kunnen halen. Dit is mogelijk dankzij de 2x POWER Battery Ready technologie van de nieuwe Huawei SUN2000-5KTL-L1 enkel-fasige hybride omvormers.

Huawei LUNA2000-modellen:

 • 5kWh Huawei LUNA2000-5-S0 batterij
 • 10kWh Huawei LUNA2000-10-S0 batterij
 • 15kWh Huawei LUNA2000-15-S0 batterij

Omvormers compatibel met de Huawei LUNA2000-batterij

 • Huawei enkel-fasige residentiële omvormers SUN2000-2/3/3.68/4/4.6/5/6KTL-L1
 • Huawei enkel-fasige residentiële omvormers SUN2000-3/4/5/6/8/10KTL-M0
 • Huawei enkel-fasige residentiële omvormers SUN2000-3/4/5/6/8/10KTL-M1

Algemene kenmerken van de HUAWEI LUNA lithiumbatterij

Deze nieuwe Huawei batterij maakt een parallelle verbinding tot 30kWh mogelijk dankzij het modulaire ontwerp van 5kWh in de verschillende modellen van 5, 10 en 15kWh.

 •  Modulair ontwerp. Modellen van 5, 10 en 15 kWh parallelliseerbaar tot 30 kWh
 • 10 jaar garantie
 • Compatibel met ENKEL Huawei SUN2000KTL, Huawei SUN2000 KTL-L1 eenfasige en Huawei SUN2000 KTL-M0 en KTL-M1 driefasige hybride omvormers

De modulaire opslagoplossing Luna2000 is verkrijgbaar in drie versies. De kleinste variant heeft een capaciteit van 5 kWh, met een maximale afvoercapaciteit van 3,5 kW. De andere twee versies hebben capaciteiten van 10 kWh en 15 kWh, met een maximale ontladingscapaciteit van 7 kW. Ze wegen tussen 63,8 kg en 163,8 kg.

Thuisbatterij kopen Huawei Luna 2000
lg chem lithium ion thuisbatterij
lg-chem-resu thuisbatterij

Wat is een thuisbatterij?

Produceert u zonne-energie, dan kan u deze door middel van een thuisbatterij opslaan. Zo kunt u de opgeslagen energie gebruiken wanneer u deze nodig heeft en gaat deze energie niet verloren. Een thuisbatterij kan ook tijdens de daluren goedkopere energie van het net halen om u deze te laten gebruiken wanneer de energie duurder is.

Het meeste haalt u uit uw thuisbatterij wanneer u deze combineert met zonnepanelen. Daarom kiezen heel wat mensen tegenwoordig wanneer ze voor zonnepanelen kiezen, ook gelijk voor een thuisbatterij. Akkoord, het vormt een bijkomende investering, maar deze investering is wel toekomstgericht en kan ondanks het prijskaartje van een thuisbatterij, al bij al ook redelijk snel gerecupereerd worden. Over het algemeen moet u rekenen op een 7-tal jaar om uw investering terug te verdienen, maar het kan ook veel sneller zijn als u veel verbruikt.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij kan u eigenlijk niet als een losstaand gegeven zien. Een thuisbatterij maakt uit van een een volledig systeem in combinatie met zonnepanelen, de batterij al dan niet van Huawei, een omvormer en een batterij-vermogensmeter en een noodschakelaar. Spreken we over een thuisbatterij kopen, dan spreken we dus vaak over een veel breder gegeven. Een thuisbatterij levert sowieso meer op in combinatie met zonnepanelen. Zonder de combinatie met zonnepanelen is een thuisbatterij een stuk minder interessant.

Een thuisbatterij valt dus perfect te vergelijken met de werking van andere batterijen.

De combinatie zonnepanelen met thuisbatterij van Huawei

Zonnepanelen leveren overdag stroom wanneer er licht is. Opgewekte stroom die niet onmiddellijk wordt verbruikt, wordt op het elektriciteitsnet geïnjecteerd. Op die manier injecteert u  heel wat energie op het net die niet zelf gebruikt. U gebruikt het net als batterij en betaalt hier een prosumententarief voor. Met een thuisbatterij kunt u makkelijk evolueren naar meer zelfconsumptie en bent u een stuk minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Overdag kunt u zonnestroom opslaan die u ‘s avonds en ‘s nachts kunt gebruiken. Ook zonder zonnepanelen kan een thuisbatterij gebruikt worden om ‘s avonds stroom van het net te halen wanneer deze voordeliger is. Dit is wel enkel het geval wanneer u een energiecontract heeft met verschillende dag- en nachttarieven.

Hoe zit de werking van een thuisbatterij in elkaar?

Een thuisbatterij is niet enkel een batterij, er is ook een omvormer en een metersysteem om het energieverbruik en de opslag van energie zo efficiënt mogelijk aan te pakken. Meestal wordt een thuisbatterij samen met zonnepanelen gebruikt, al is dit ook bij Huawei thuisbatterijen geen absolute must.

Een zonnepaneel zette zonne-energie om in gelijkstroom. Deze gelijkstroom kan in principe 3 richtingen uit:

 • U kan deze stroom onmiddellijk verbruiken voor dagelijks gebruik
 • U kunt deze opslagen in de thuisbatterij
 • U kan de energie kwijt op het elektriciteitsnet

Opletten met de omvormer

Heeft u al zonnepanelen en besluit u pas later een Huawei thuisbatterij aan te schaffen? Dan is het mogelijk dat u een nieuwe omvormer dient te installeren. Bij zonnepanelen gaat de stroom immers maar één richting uit, terwijl deze bij een thuisbatterij in twee richtingen kan stormen. Een bi-directionele omvormer is een must bij thuisbatterijen omdat er telkens gewisseld moet worden tussen gelijk- en wisselstroom. Niet alle omvormers van zonnepanelen zijn hierop voorzien.

BYD thuisbatterij zonnepanelen
BYD thuisbatterij

Wanneer is het kopen van een thuisbatterij interessant?

Niet dat de kosten van thuisbatterijen in vrije val zijn, maar ze worden wel steeds betaalbaarder. Huishoudens die beschikken over zonnepanelen kunnen door deze te combineren met een Huawei thuisbatterij, grotendeels zonder het energienet. Door over te stappen op zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij zou u op termijn zelfs zonder energieleverancier kunnen, al hangt dit af van uw energieverbruik. Het investeren in zonnepanelen en een thuisbatterij vormen een éénmalige investering die u al na enkele jaren hebt gerecupereerd. Ook voor locaties waar er geen elektriciteitsvoorziening is, is een thuisbatterij interessant. Deze situatie komt in onze contreien bijzonder weinig voor.

Het laten installeren van een Huawei thuisbatterij wordt steeds interessanter, zeker nu het capaciteitstarief wordt ingevoerd. Omwille van het feit dat het piekverbruik gaat tellen als basis voor uw energierekening, zit u goed met een thuisbatterij. Door te werken met een thuisbatterij is het immers perfect mogelijk om uw verbruik te spreiden.

 

De voordelen van een thuisbatterij kopen?

Thuisbatterijen vormen de toekomst en de Huawei thuisbatterijen hebben dan ook een heel aantal voordelen:

 • Kiest u voor een Huawei thuisbatterij, dan kiest voor groene energie en een duurzame toekomst. Het is zelfs mogelijk om geheel onafhankelijk van het energienet te functioneren.
 • Uw energiefactuur daalt stevig. Een enorm voordeel wanneer de energieprijzen torenhoog zijn. Bovendien wordt het vergelijken van energieleveranciers en dergelijke irrelevant. U produceert (grotendeels) uw eigen energie.
 • U bent minder afhankelijk van externe factoren en kunt uw eigen energie produceren. Bovendien beschikt u ook altijd over een back-up wanneer de stroom uitvalt.

Het zijn maar enkele voordelen van thuisbatterijen. Het spreekt voor zich dat voor heel wat mensen het bezuinigen doorslaggevend is, maar u draagt ook uw steentje bij aan een meer duurzame wereld en dat is uiteraard ook heel wat waard. Door te kiezen voor de Huawei thuisbatterij, kiest u voor een thuisbatterij die op een zo duurzaam mogelijke manier geproduceerd wordt.

Welke aandachtspunten zijn er bij thuisbatterijen?

Investeren in een thuisbatterij mag dan interessant zijn, er zijn toch ook enkele aandachtspunten. Zo blijven thuisbatterijen momenteel nog redelijk kostelijk. Reken toch al snel op een investering van om en bij de 8.000 euro, al zijn er ook wel iets voordeligere thuisbatterijen. Verder moet u realistisch zijn, 100% energie-onafhankelijk worden zit er meer dan waarschijnlijk niet in. Hoewel u ecologisch en duurzaam te werk gaat, kost het produceren van thuisbatterijen toch ook wel wat energie en zitten er schaarse grondstoffen in thuisbatterijen. Hoewel bedrijven als Huawei veel inspanningen doen, blijven sommige onderdelen van batterijen toch moeilijk te recycleren. Tot slot geven we ook nog even mee dat bij het opslaan van energie bij thuisbatterijen er altijd wat energie verloren gaat. De thuisbatterijen van Huawei mogen dan uiterst performant zijn, ook hier is dit het geval.

Hoe groot is mijn thuisbatterij het best?

De kostprijs van een Huawei thuisbatterij hangt samen met de capaciteit van de thuisbatterij. Hoewel een Huawei thuisbatterij best betaalbaar is, zijn er goedkopere modellen op de markt van batterijen op de markt van B-merken. Houd er dan wel rekening mee dat de kwaliteit van de cellen van deze thuisbatterijen vaak minder is, waardoor u er ook minder rendement uit puurt. De capaciteit van de huidige modellen thuisbatterijen start al op 2 kWh maar kan oplopen tot meer dan 10 kWh. Hoe groter de capaciteit, hoe duurder uw thuisbatterij.

Een ervaren installateur kan perfect bepalen welke capaciteit van Huawei thuisbatterij u nodig heeft. Een gemiddeld gezin verbruikt zo’n 10 kWh per dag, maar dit is slechts een heel algemeen gemiddelde. Een thuisbatterij kan het best iets kleiner gedimensioneerd worden. Beschikt u over een zonnepaneleninstallatie van 4 kWp, dan is een thuisbatterij van 4 of 6 kWh ideaal.

Weet dat een Huawei thuisbatterij makkelijk zo’n 20 jaar meegaat. Let wel, thuisbatterijen zijn enkel bruikbaar voor dagopslag en niet voor seizoensopslag. Alsnog blijft de periode dat u de opgeslagen energie kunt gebruiken dus beperkt.

Qua richtprijzen kan u rekenen op een 4.000 euro voor de kleinste thuisbatterijen terwijl de duurste thuisbatterijen met een capaciteit van 15 kWh zo’n 11.000 euro kosten. De prijzen zijn onderhevig aan hoge inflatie sinds de intrede van Coivd-19.

Over Zero Power Zero Power heeft meer dan 16 jaar ervaring
met zonne-energie

Thuisbatterij kopen

Over Zero Power

Zero Power is een jong en dynamisch bedrijf waarbij het management sinds 2008 bedreven met de installatie van zonne-energieystemen. Zoals het betaamd bestuderen we recente marktontwikkelingen op de voet. Ons team van ervaren medewerkers volgt regelmatig opleidingen voor continue bijscholing.  Dit laat toe om oplossingen te kunnen bieden voor alle projecten. We werken effectief om u 24/7 ondersteuning te garanderen.

0123456789001234567890
TOEGEWIJDE MEDEWERKERS
0123456789001234567890
JR ERVARING MET ZONNE-ENERGIE

© RESCERT Zonnepanelen Installateur Zero Power. All rights reserved. BE0781.444.470