HomeWarmtepompen

Warmtepompen van Daikin, Panasonic

Staat u op het punt een warmtepomp aan te schaffen en wenst u advies van een warmtepomp installateur? Dat is een zeer verstandige beslissing want met een warmtepomp installatie investeert u toekomstgericht. De keuze in warmtepompen is echter groot en u wil uiteraard geen kat in de zak kopen. Met de warmtepompen van Daikin en Panasonic zit u alvast goed. Het gaat om toonaangevende merken warmtepompinstallaties met een uitstekende reputatie en een lange garantie. In dit artikel zetten we de warmtepompen van Daikin en Panasonic even voor u op een rijtje. Zo kunt u makkelijk vergelijken en een verstandige keuze maken. Heel wat kwalitatieve warmtepomp installateurs zweren bij deze merken en dat is heus geen toeval. Ze mogen dan wel wat duurder zijn in aankoop dan mindere merken, die investering recupereert u dubbel en dik.

Informeer u grondig over de warmtepompen

Een vakkundig warmtepomp installateur als Zero Power zal u alles weten te vertellen over de warmtepompen. Als vakmensen  werken we ook met meerdere merken, waardoor u ook kan vergelijken en voor net die warmtepomp kunt kiezen die bij uw noden past. Indien u kiest voor merken als Daikin en Panasonic dan kan u eigenlijk niet fout kiezen, want de warmtepompen van deze merken voldoen stuk voor stuk aan de hoogste normen.

Warmtepompen
Daikin warmtepomp

Daikin warmtepompen

Daikin is van oorsprong Japans en bestaat al sinds 1924. De oorsprong van Daikin ligt in luchtverplaatsingsapparatuur, maar al snel gaat het bedrijf andere zaken produceren om uiteindelijk in de jaren ‘50 met de productie van airco’s te starten. In 1958 pakt Daikin al uit met de eerste warmtepomp. Daikin mag zich dus gerust één van de pioniers noemen op het vlak van warmtepompen. In 1967 komt Daikin voor het eerst naar Europa en in 1973 wordt een grote productie vestiging geopend in Oostende. Daikin Europe is een feit. Sinds 2011 is in Oostende ook het Europese ontwikkelingscentrum van Daikin gevestigd.

Daikin is Belgisch!

Kiezen voor Daikin warmtepompen is kiezen voor innovatie. Ze investeren ook zwaar in duurzaamheid en gebruiken daarbij verantwoorde producten. Maar niet enkel de werking van de warmtepompen van Daikin is optimaal, ook qua design moeten ze voor geen enkel ander merk onderdoen. Daikin is een echte voortrekker als het op lucht-water-warmtepompen op aankomt

Enkele belangrijke cijfers van Daikin op een rijtje

 • Solide bedrijf. Daikin Europe draait een omzet van 2 miljard euro per jaar. Dit uiteraard niet enkel met warmtepompen, maar het geeft wel aan dat er een solide basis onder het bedrijf ligt.
 • Enkel en alleen in Oostende werken er meer dan 6.000 mensen voor Daikin. Door een Daikin warmtepomp aan te schaffen kiest u dus ook bewust om een bedrijf met een stevige Belgische verankering te ondersteunen.
 • In maar liefst 8 Europese landen heeft Daikin productiefaciliteiten.
 • Daikin stelt duurzaamheid voorop.

Waarom kiezen voor een Daikin warmtepomp?

Warmtepompen vormen een uitstekend alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie. Het energieverbruik is bijzonder laag. Besparingen tot 40% op de energiekosten zijn perfect mogelijk. U heeft immers enkel elektriciteit nodig om de compressor aan te drijven. Voor 3/4de komt de energie van warmtepompen uit de natuur. Kiezen voor een Daikin warmtepomp is dan ook kiezen voor een verstandige investering. Bovendien zijn er ook premies van de overheid waar u voor in aanmerking komt. De terugverdientijd wordt zo nog aanzienlijk ingekort.

Door te kiezen voor een Daikin warmtepomp sowieso al één van de meer zuinige warmtepompen beperkt u de CO2-uitstoot. U stoot maar liefst 50% minder uit dan met een stookolieketel. En zelfs ten opzicht van een condensatieketel is er met een warmtepomp nog altijd een besparing van 30%. Als u dan ook nog eens weet dat een warmtepomp van Daikin super onderhoudsvriendelijk is, dan snapt u dan investeren in een warmtepomp een zeer goede beslissing is. Bovendien bent u zeker als u voor een Daikin warmtepomp kiest, dat u warmtepomp lang meegaat en dat er heel wat installateurs en techniekers zijn die de nodige ondersteuning kunnen bieden.

De Daikin warmtepomp kunt u het hele jaar door gebruiken. Ook in de zomer komt de warmtepomp van Daikin immers van pas. Kiest u voor een omkeerbare warmtepomp van Daikin, dan kunt u het toestel ook gebruiken om af te koelen. U kunt de waterpomp dus ook als airco inzetten, een bijkomend voordeel. Let wel, dit kan niet met elk model, maar bij Daikin vindt u wel warmtepompen die het kunnen.

De systemen van Daikin zijn ontzettend gebruiksvriendelijke en vallen makkelijk in te stellen. Er zijn heel wat professionals die het installeren van de warmtepomp voor hun rekening kunnen nemen. Heel wat warmtepompen van Daikin kunt u trouwens vanop afstand besturen. Daikin heeft een eigen app, maar de warmtepompen zijn ook compatibel met andere slimme systemen. Het onderhouden van een warmtepomp kost weinig moeite. Als u wil kunt u trouwens een onderhoudscontract afsluiten met een technieker gespecialiseerd in Daikin warmtepompen. Zo bent u zeker dat uw warmtepomp optimaal blijft functioneren.

Als laatste geven we ook nog even mee dat de Daikin warmtepompen perfect compatibel zijn met zonnepanelen.

Wat kost een Daikin warmtepomp?

Er zijn heel wat verschillende modellen warmtepompen van Daikin, een vaste prijs geven is dus niet mogelijk. Ook de installatiekost kan verschillen. We geven mee dat warmtepompen vandaag de dag nog niet goedkoop zijn, maar dat ze wel een rendabele investering vormen. We zetten een aantal richtlijnen voor u op een rijtje:

 • Lucht-lucht warmtepompen zijn er al vanaf 1.000 euro. Dit is het voordeligste type warmtepomp in het gamma van Daikin. Dit type warmtepomp is ideaal voor kleine ruimtes. Het rendement is niet bijzonder hoog, maar voor sommige kleine ruimtes is dat ook niet nodig.
 • Een lucht-water warmtepomp kost om en bij de 6.000 euro
 • Warmtepompen voor sanitair warm water kosten om en bij de 3.000 euro
 • Een hybride warmtepomp van Daikin komt op ongeveer 6.000 euro.
 • Geothermische pompen zijn veruit het duurst en kosten om en bij de 13.000 euro.

Elke warmtepomp heeft zijn voordelen en mindere punten. Als ervaren warmtepomp installateur zal Zero Power u de perfecte Daikin warmtepomp kunnen aanbevelen en installeren.

Kwalitatieve Daikin warmtepompen zijn vaak helemaal niet duurder dan de concurrentie en in heel wat testen scoren ze ontzettend goed. Logisch dus dat het merk de voorbije jaren is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in warmtepompen.

https://www.zeropower.be/wp-content/uploads/2021/12/Warmtepompen-Panasonic.webp

Panasonic warmtepompen

De Panasonic Aquarea is de meest flexibele warmtepomp-lijn op de markt. De binnenunit kan perfect geplaatst worden op de plaats waar uw cv-ketel geïnstalleerd is. Een Panasonic warmtepomp kan dan ook eenvoudig geïnstalleerd worden en vormt een garantie op een ideaal binnenklimaat. Maar Panasonic heeft ook warmtepompen die uitstekend tot hun recht komen in kleinere ruimtes. Voor dit type warmtepomp is geen extra boiler nodig.

Maar daarnaast is Panasonic ook een technologische voorloper. Panasonic biedt dan ook een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen en blijft de warmtepompen verder perfectioneren. Met de Panasonic warmtepompen zijn energiebesparingen tot 80% mogelijk. Ook de onderhoudskosten liggen een stuk lager dan bij een traditionele cv-ketel.

Waarom kiezen voor Panasonic warmtepompen?

De Panasonic Bi-bloc is de meest flexibele warmtepomp-lijn op de markt. De binnenunit kan perfect geplaatst worden op de plaats waar uw cv-ketel geïnstalleerd is. Een Panasonic warmtepomp kan dan ook eenvoudig geïnstalleerd worden en vormt een garantie op een ideaal binnenklimaat. Maar Panasonic heeft ook warmtepompen die uitstekend tot hun recht komen in kleinere ruimtes. Voor dit type warmtepomp is geen extra boiler nodig.

Maar daarnaast is Panasonic ook een technologische voorloper. Panasonic biedt dan ook een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen en blijft de warmtepompen verder perfectioneren. Met de Panasonic warmtepompen zijn energiebesparingen tot 80% mogelijk. Ook de onderhoudskosten liggen een stuk lager dan bij een traditionele cv-ketel.

Bij Panasonic kiezen ze ook resoluut voor de all-electric aanpak. De investering bij deze warmtepompen ligt net iets hoger, maar het rendement is er ook naar. Een hybride-oplossing is dus niet mogelijk bij de Panasonic warmtepompen. De gebruikskosten zijn lager, waardoor de investeringen snel is gerecupereerd.

Kiezen voor Panasonic is dus kiezen voor een warmtepomp op maat van woning. Er zijn systemen van 3 KW tot 16 KW beschikbaar, zodat er altijd een passende oplossing is voor uw woning.

De bijzondere Panasonic T-CAP warmtepompen

Deze warmtepompen zijn in staat 100% van hun nominale capaciteit te behouden bij zeer koude temperaturen. Het zijn dan ook ook geweldige warmtepompen die zelfs bij extreme koude blijven presteren en functioneren.

Terwijl een klassieke warmtepomp werkt met een eenvoudig cyclus, vloeit het koelmiddel bij een Panasonic T-CAP door een dubbelwandige koperen buis. Het specifieke proces van deze warmtepomp zorgt ervoor dat de temperatuur opgevoerd kan worden wanneer men wil. Bij dalende temperaturen blijft zo het warmtevermogen op punt. Bij een klassieke lucht-water warmtepomp is dit niet mogelijk. Een T-CAP warmtepomp geeft u altijd voldoende vermogen, zelfs bij extreme vriestemperaturen. Het rendement verlaagt wel wat, maar dat valt mee.

Wat kosten de warmtepompen van Panasonic?

Panasonic warmtepompen zijn er in verschillende uitvoeringen. Elke oplossing komt met zijn eigen kostenplaatje. De kostprijs van een Panasonic warmtepomp ligt op om en bij de 5.000 euro, maar duurdere installaties zijn ook mogelijk. U betaalt enerzijds de pomp zelf,maar ook de installatie moet u er uiteraard nog bijtellen.

Panasonic mag dan misschien een net iets minder bekend merk zijn op de markt van warmtepompen, het bedrijf gaat al jaren mee en produceert topkwaliteit. Reken op spitstechnologie dat gemaakt is om te presteren. Kiezen voor een Panasonic warmtepomp is kiezen voor een quasi onevenaarbare prijs-kwaliteitsverhouding.

Warmtepomp installatie Daikin Comfora
Warmtepomp installatie Daikin Comfora

Wat is een warmtepomp?

Kort door de bocht is een warmtepomp het duurzame alternatief voor een gasketel. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt gebruikt van de aanwezige warmte in een bron om energie en meer warmte op te wekken. Zo dient er minder elektriciteit verbruikt te worden, waardoor een warmtepomp een stuk ecologischer en zuiniger is dan een gasketel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van natuurkundige principes als verdampen en condenseren. Bij het verdampen van de vloeistof neemt de warmtepomp de warmte op en geeft deze weer vrij bij het condenseren van de vloeistof. Bij deze overdracht van warmte wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bronnen van warmte.

In een warmtepomp zit vloeistof (koudemiddel) met een zeer laag kookpunt. Door deze vloeistof langs een natuurlijk bron te leiden gaat het koken en komt er een gasvorm vrij. Deze gasvorm wordt elders in de warmtepomp onder hoge druk gezet, wat de temperatuur doet stijgen. Deze gasvorm wordt vervolgens weer omgezet naar vloeistof en tijdens het condensatieproces komt de opgeslagen warmte vrij. Die warmte kunt u vervolgens gebruiken om te verwarmen.

Waarom kiezen voor een gekend merk van warmtepomp?

Uiteraard kunt u kiezen om voor de aanschaf van een warmtepomp van een B-merk te gaan of zelfs voor een merkloze warmtepomp te kiezen. U dient er dan wel rekening mee te houden dat het verstandiger en vaak ook voordeliger is om te kiezen voor warmtepompen van merken als Daikin en Panasonic. Daar zijn een aantal redenen voor:

 • Kiest u voor een warmtepomp van Daikin of Panasonic  dan weet u dat u kiest voor een gevestigd bedrijf. Concreet wil dit zeggen dat ze een lange garantieperiode aanbieden en garant staan voor kwalitatieve warmtepompen. Moet u beroep doen op de garantie, dan weet u dat deze bedrijven morgen ook nog bestaan en makkelijk te contacteren vallen. Bedrijven als Daikin, en Panasonic verdwijnen niet van de aardbodem.
 • Heel wat installateurs kunnen met deze topmerken uit de voeten en u komt dan ook nooit in de problemen op het vlak van herstellingen en onderhoud. Bovendien komen kwalitatieve en opgeleide installateurs deze warmtepompen van Daikin, Panasonic of Mitsubishi installeren. Hierdoor weet u dat u geniet van de perfecte plaatsing, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.
 • Het gaat om innovatieve merken die uitzonderlijke prestaties leveren. Er wordt met kwalitatieve onderdelen gewerkt en de warmtepompen zijn vervaardigd volgens de regels van de kunst. Hierdoor gaan de warmtepompen van Daikin en Panasonic een stuk langer mee dan B-merken of obscure merken. Een kwalitatieve installateur zal dan ook zweren bij deze topmerken.
 • Het rendement van deze warmtepompen ligt vaak een heel stuk hoger.
 • Kiest u voor Daikin, dan kiest u voor een merk met een stevige Belgische verankering en draagt u uw steentje aan de tewerkstelling in eigen land.

Meer info over warmtepompen?

Voor meer info over de plaatsing van een  warmtepomp installatie kunt u contact opnemen of een offerte aanvragen bij warmtepomp installateur Zero Power.

Over Zero PowerWe hebben meer dan 13 jaar ervaring
met warmtepompen

Warmtepomp

Over warmtepomp installateur Zero Power

Als warmtepomp installateur is Zero Power al sinds 2008 actief  met warmtepomp installaties. Zoals het een verantwoordelijk management betaamd bestuderen we recente marktontwikkelingen op de voet. Ons team van ervaren medewerkers volgt regelmatig opleidingen voor continue bijscholing.  Dit laat toe om oplossingen te kunnen bieden voor alle projecten. We werken effectief om u 24/7 ondersteuning te garanderen.

0123456789001234567890
TOEGEWIJDE MEDEWERKERS
0123456789001234567890
JR ERVARING MET WARMTEPOMPEN
LET’S ENERGIZE TODAYinfo@zeropower.be
OPENINGSUREN
Ma - Vrij 9.00 - 17.00u
LOCATIE
Grauwmeer 1/63 bus 2 3001 Leuven

Kies uw Taal

tel:+32 488 80 44 35
info@zeropower.be
Rescert installateur Zero Power

Certificaatnummer: 07252

© Zero Power. All rights reserved. BE0781.444.470