HomeZonnepanelen Leuven

Zonnepanelen Leuven

Zonnepanelen in Leuven te gaan kopen of laten plaatsen? Maar had u zich toch eerst graag willen informeren over de mogelijkheden van een professionele zonnepanelen installateur te Leuven? Dan is het aangeraden dat u maar beter zonnepanelen koopt van kwalitatieve merken. Een voorbeeld hiervan zijn TIER-1 zonnepanelen van producenten Longi, Qcells, SolarWatt en REC. Deze topmerken garanderen  een optimale werking en lange levensduur van minstens van 25 jaar. Toch hebben alle merken specifieke karakteristieken en kenmerken. Bij Zeropower.be lichten we nadrukkelijk de merken Longi, Qcells, SolarWatt en REC toe. Zo kunt u met beredeneerde informatie een beslissing maken tussen deze merken. Een foute beslissing kan u niet nemen, want deze TIER-1 zonnepanelen zijn eigenlijk stuk voor stuk de beste zonnepanelen merken.

Zonnepanelen Leuven
Zonnepanelen installateur Leuven
Zonnepanelen installateur Leuven

Uw zonnepanelen installateur Leuven

Vandaag de dag kunt u uit honderden merken van zonnepanelen kiezen in Leuven. Uw zonnepanelen installateur in Leuven Zeropower.be raadt altijd aan een kwalitatief merk te laten plaatsen. Meer bepaald TIER-1 merken. Dit zijn merken van zonnepanelen die tot de top in de markt behoren en voortreffelijk scoren in rapporten en testen. Onze selectie REC, SolarWatt, Qcells als Longi behoren tot dit topsegment. Bij deze merken kan u zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en ook ondersteuning moest er toch een probleem zijn. Door te kiezen voor een kwalitatief merk van zonnepanelen kiest u voor een langere levensduur en zekerheid. Vanzelfsprekend  zijn deze panelen over het algemeen net iets duurder dan andere zonnepanelen van TIER-1 & TIER-2, maar op middellange termijn verdient u de meerinvestering zeker terug.

Een professionele zonnepaneel installateur in Leuven plaatst enkel topmerken

Hoe u een professionele zonnepanelen installateur te Leuven herkent? Wel, een professional werkt met toonaangevende merken van topkwaliteit. Zweert een installateur bij Qcells, Longi, REC of SolarWatt, dan geeft hij alvast aan resoluut te kiezen voor kwaliteit en service. Vraag daarom ook steeds aan uw installateur met welke merken van zonnepanelen hij werkt. Werkt de leverancier met minderwaardige materialen of merkloze zonnepanelen, dan kiest u beter voor een andere partij. Zonnepanelen van topmerken presteren niet enkel beter, u geniet er ook van een veel langere garantie.

Zo, we hebben u nu heel wat meegegeven over enkele topmerken van zonnepanelen die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit zijn niet de enige kwalitatieve merken op de markt, maar kiest u voor Qcells, SolarWatt, Longi of REC dan bent u wel zeker. In aankoop zijn deze panelen net iets duurder, maar de zekerheid van een goed bedrijf is ook heel wat waard. In combinatie met een geschikte zonnepaneel installateur zoals Zero Power beschikt u zo over het complete plaatje.

Bij Zero Power kiest u  voor een zonnepanelen installateur die kwalitatieve zonnepanelen plaatsen en daar geen toegevingen op doen.  Kies voor zowel topmerken van zonnepanelen als een topinstallateur en u zit voor jaren goed met uw zonnepanelen. Bent u tevreden van de installatie kan u een onderhoudscontract aangaan om de zonnepanelen regelmaat te reinigen. U kan dit natuurlijk ook zelf met een zachte borstel en osmose- of regenwater.  Ook topmerken als Longi, Qcell, SolarWatt en Rec hebben toch 1 keer per jaar een onderhoud nodig. Als u in goede handen bent en tevreden bent, kunt u dit in één keer regelen.

Toepassingen van Zonnepanelen in Leuven

In Leuven worden zonnepanelen op verschillende manieren toegepast, afhankelijk van de behoeften en mogelijkheden van de bewoners en bedrijven. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen:

 1. Residentiële Toepassingen:
  • Particuliere Woningen: Veel huiseigenaren in Leuven kiezen ervoor om zonnepanelen op hun daken te installeren om hun energierekening te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit kan variëren van kleine installaties van enkele panelen tot grotere systemen die een groot deel van de energiebehoefte van het huishouden dekken.
  • Appartementencomplexen: Ook appartementencomplexen en coöperaties investeren in zonne-energie. Dit vereist vaak een collectieve aanpak en coördinatie tussen de bewoners en de gebouwbeheerder, maar kan aanzienlijke besparingen en milieuwinst opleveren.
 2. Commerciële Toepassingen:
  • Bedrijfsgebouwen: Bedrijven in Leuven investeren steeds vaker in zonnepanelen om hun operationele kosten te verlagen en hun duurzaamheid te verbeteren. Grote dakoppervlakken van kantoren, fabrieken en magazijnen zijn ideaal voor zonnepaneleninstallaties.
  • Winkels en Horeca: Ook kleinere commerciële instellingen zoals winkels, restaurants en cafés maken gebruik van zonnepanelen om hun energiekosten te verlagen en bij te dragen aan een groen imago.
 3. Gemeenschapsprojecten:
  • Schoolgebouwen: Veel scholen in Leuven hebben zonnepanelen geïnstalleerd, niet alleen om kosten te besparen, maar ook om leerlingen bewust te maken van duurzame energie.
  • Gemeentelijke Gebouwen: Gemeentelijke instellingen en openbare gebouwen, zoals bibliotheken en sportfaciliteiten, maken ook gebruik van zonnepanelen. Dit helpt de stad haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te bereiken en dient als voorbeeld voor de gemeenschap.

Soorten Zonnepanelen in Leuven

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen die in Leuven worden gebruikt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. De keuze van het type zonnepaneel hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbare ruimte, budget, en specifieke energiebehoeften.

 1. Monokristallijne Zonnepanelen:
  • Eigenschappen: Monokristallijne zonnepanelen zijn gemaakt van enkelkristallijn silicium en zijn meestal zwart van kleur. Ze hebben een hogere efficiëntie dan andere typen zonnepanelen.
  • Voordelen: Ze hebben een hoog rendement en zijn ideaal voor kleinere dakoppervlakken waar maximale energieopbrengst per vierkante meter nodig is.
  • Nadelen: Ze zijn doorgaans duurder in aanschaf dan andere soorten zonnepanelen.
 2. Polykristallijne Zonnepanelen:
  • Eigenschappen: Polykristallijne zonnepanelen zijn gemaakt van meerdere siliciumkristallen en hebben een blauwachtige tint. Ze zijn iets minder efficiënt dan monokristallijne zonnepanelen.
  • Voordelen: Ze zijn goedkoper in aanschaf en bieden een goede balans tussen kosten en prestaties.
  • Nadelen: Ze hebben een iets lager rendement per vierkante meter.
 3. Dunnefilm Zonnepanelen:
  • Eigenschappen: Dunnefilm zonnepanelen worden gemaakt door een dunne laag fotovoltaïsch materiaal op een ondergrond aan te brengen. Ze zijn flexibel en licht van gewicht.
  • Voordelen: Ze zijn goedkoper te produceren en presteren beter bij hoge temperaturen en diffuus licht. Ze zijn ideaal voor gevels en oppervlakken die niet volledig op de zon gericht zijn.
  • Nadelen: Ze hebben een lager rendement en nemen meer ruimte in beslag voor dezelfde energieopbrengst als kristallijne zonnepanelen.
 4. Bifaciale Zonnepanelen:
  • Eigenschappen: Bifaciale zonnepanelen kunnen licht opvangen aan beide zijden van het paneel. Dit kan leiden tot een hogere energieopbrengst.
  • Voordelen: Ze zijn bijzonder effectief in omgevingen met reflecterende oppervlakken, zoals sneeuw of zand.
  • Nadelen: Ze zijn duurder en vereisen specifieke installatieomstandigheden om hun volledige potentieel te bereiken.

Meer info over zonnepanelen in Leuven?

Voor meer info over het plaatsen van zonnepanelen te Leuven kunt u contact opnemen of een offerte aanvragen.

Over Zero PowerWe hebben meer dan 16 jaar ervaring
met zonnepanelen in Leuven

Voordelen van Zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen in Leuven biedt tal van voordelen, zowel voor individuen als voor de gemeenschap als geheel. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Kostenbesparing:
  • Door zonnepanelen te installeren, kunnen huishoudens en bedrijven aanzienlijk besparen op hun energierekeningen. Hoewel de initiële investering hoog kan zijn, worden deze kosten meestal binnen enkele jaren terugverdiend door de besparingen op elektriciteitskosten.
 2. Duurzaamheid:
  • Zonnepanelen dragen bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en helpen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Dit is essentieel voor het aanpakken van klimaatverandering en het bevorderen van een duurzamere toekomst.
 3. Onafhankelijkheid van Energieleveranciers:
  • Door zelf energie op te wekken, verminderen huishoudens en bedrijven hun afhankelijkheid van externe energieleveranciers en schommelingen in energiekosten.
 4. Verhoging van de Vastgoedwaarde:
  • Woningen en gebouwen met geïnstalleerde zonnepanelen hebben vaak een hogere marktwaarde. Potentiële kopers zien zonnepanelen als een waardevolle toevoeging die toekomstige energiekosten kan verlagen.
 5. Subsidies en Belastingvoordelen:
  • Zowel de Vlaamse overheid als de stad Leuven bieden subsidies en belastingvoordelen aan voor de installatie van zonnepanelen. Dit kan de initiële investering aanzienlijk verlagen en de terugverdientijd verkorten.

Waarom Investeren in Zonnepanelen in Leuven?

Er zijn diverse redenen waarom het investeren in zonnepanelen in Leuven een verstandige keuze is:

 1. Steun van de Overheid:
  • De Vlaamse overheid en lokale autoriteiten in Leuven stimuleren het gebruik van zonne-energie door middel van subsidies, belastingvoordelen en gunstige regelgeving. Dit maakt de investering aantrekkelijker en financieel haalbaar voor meer mensen.
 2. Beschikbaarheid van Technologische Innovaties:
  • De technologie achter zonnepanelen blijft zich snel ontwikkelen. Nieuwe innovaties zorgen voor efficiëntere, duurzamere en betaalbare zonnepanelen. Leuvense bewoners en bedrijven kunnen profiteren van deze vooruitgangen door te investeren in de nieuwste technologieën.
 3. Milieuvoordelen:
  • Investeren in zonnepanelen helpt de ecologische voetafdruk van de stad te verkleinen. Dit is in lijn met Leuven’s streven naar een duurzamere stad en draagt bij aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan.
 4. Economie van de Toekomst:
  • Hernieuwbare energie is een belangrijke sector voor de toekomst. Door nu te investeren in zonnepanelen, positioneren Leuvense bedrijven en huishoudens zich gunstig voor een toekomst waarin duurzame energie steeds belangrijker wordt.
 5. Lokale Initiatieven en Gemeenschapsprojecten:
  • Leuven kent een sterke gemeenschap die samenwerkt aan duurzame projecten. Door deel te nemen aan lokale zonne-energie-initiatieven, kunnen bewoners niet alleen profiteren van kostenbesparingen, maar ook bijdragen aan gemeenschapsopbouw en sociale cohesie.
 6. Bewustwording en Educatie:
  • Door te investeren in zonnepanelen, kunnen inwoners van Leuven bijdragen aan de bewustwording rond duurzaamheid en hernieuwbare energie. Scholen en universiteiten in Leuven kunnen deze installaties ook gebruiken als educatief hulpmiddel om studenten te onderwijzen over duurzame technologieën.

Conclusie

Zonnepanelen bieden talrijke voordelen voor de inwoners en bedrijven van Leuven. Van kostenbesparing en onafhankelijkheid van energieleveranciers tot milieuvriendelijke energieproductie en steun van de overheid, er zijn vele redenen waarom investeren in zonnepanelen een slimme keuze is. Met een breed scala aan toepassingen en technologieën beschikbaar, kunnen Leuvense bewoners en bedrijven gemakkelijk een zonne-energiesysteem vinden dat past bij hun specifieke behoeften. Bovendien dragen zij bij aan een duurzamere toekomst voor de stad en de wereld als geheel.

0123456789001234567890
TOEGEWIJDE MEDEWERKERS
0123456789001234567890
JR ERVARING MET ZONNEPANELEN

Zonnepanelen installatie Leuven

© RESCERT Zonnepanelen Installateur Zero Power. All rights reserved. BE0781.444.470